Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Bakker Timmer
Hogerstraat 4
1791 CH Den Burg

info@bakkertimmer.nl
www.bakkertimmer.nl

Bakker Timmer

Echte bakkers zijn steeds schaarser. Ooit telde Texel meerdere bakkers per dorp, maar tegenwoordig is er nog maar één bakker actief: Echte Bakker Timmer. Het bedrijf heeft drie winkels en staat bekend om zijn Texelse specialiteiten.

Texelaars weten het, maar ook vakantiegangers die regelmatig op Texel zijn kennen de lokale lekkernijen van Timmer. De Texelse zachte speculaas, de peperkoek, Hoornderring of Soete Tesselaar. Stuk voor stuk zijn ze onweerstaanbaar. De recepten worden zorgvuldig geheim gehouden en van vader op zoon doorgegeven. Waar mogelijk worden in de bakkerij Texelse ingrediënten gebruikt. Het brood wordt gebakken van Texels graan en in de bijzondere broodjes worden zaden, vlees, fruit, groenten en kaas van het eiland gebruikt.

Bakker Timmer is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Dit kwaliteitslabel wordt toegekend aan bakkerijen die aan de strenge eisen van dit keurmerk voldoen. Regelmatig brengen keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum verrassingsbezoeken aan de aangesloten bakkerijen om de service, hygiëne, presentatie en uitstraling te beoordelen.

Ambachtelijk
Hoewel het bakken van brood natuurlijk niet meer te vergelijken is met het vroegere bakkersambacht, is de werkwijze wel ambachtelijk. Het tarwe wordt verbouwd door Texelse boeren en door molen De Traanroeier in Oudeschild gemalen en naar de bakkerij gebracht. Bakkerij Timmer is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis. In 1910 werd de bakkerij opgericht in Oosterend en inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer.

Experimenten
De bakkers van Timmer komen regelmatig met nieuwe broodjes. In de rustige tijd wordt met smaken geëxperimenteerd en zien nieuwe zoete of hartige broodjes het daglicht. Regelmatig vallen producten van de Texelse bakkerij in de prijzen bij nationale wedstrijden.

Tearooms
Bakker Timmer heeft twee winkels in het centrum van Den Burg en een winkel in badplaats De Koog. De winkels aan de Hogerstraat in Den Burg en de Dorpsstraat in De Koog hebben beide een tearoom waar u kunt genieten van een drankje en een lekker taartje of broodje. Bij mooi weer kunt u vanaf het ruime terras de reuring op straat bekijken.

Webshop
Diverse producten van Bakker Timmer zijn ook via de webwinkel verkrijgbaar. Daarin zijn tevens cadeaupakketten te bestellen.