Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Catharinahoeve
Rozendijk 17
1791 PC Den Burg

0222 312156
info@catharinahoeve-texel.nl
www.catharinahoeve-texel.nl

Catharinahoeve

Een populair restaurant op Texel op een bijzondere locatie is restaurant Catharinahoeve. De bijzondere rietgedekte stolp aan de rand van het Texelse bos was ooit echt in gebruik als boerderij.

Restaurant Catharinahoeve is een echt familiebedrijf. De stolp, die dateert uit 1684, werd ruim honderd jaar geleden gekocht door veehouder Jaap Hoogenbosch. Hij runde het boerenbedrijf en deed dat in 1952 over aan zoon Ben. Die besloot in een slechte economische tijd de boerderij te verbouwen tot eenvoudig eethuis om daarmee zijn brood te verdienen. Ook bood hij logies met ontbijt aan. Het hele gezin werkte mee in het bedrijf dat snel groeide en een goede naam als restaurant opbouwde. Nadat zijn vader Maarten lange tijd de Catharinahoeve runde, is het nu zijn zoon Joost die aan het roer staat.

Druk
Restaurant Catharinahoeve is een van de drukste restaurants van Texel. Zeker in het hoogseizoen ontstaan er nogal eens wachttijden en moeten gasten eerst bij de openhaard plaatsnemen voordat er een tafeltje beschikbaar is. Heel erg is dat niet, want de entourage is sfeervol en gezellig dus de tijd vliegt voorbij.

Pannenkoeken
De pannenkoeken van Catharinahoeve zijn wereldberoemd op Texel. Op de kaart staan er enkele tientallen, waaronder de speciale pannenkoeken zoals de Texelpannenkoek in de vorm van het eiland. Texelaars en toeristen komen graag naar het boerderijrestaurant om te eten of om lekker een drankje te doen bij de openhaard. De menukaart biedt ook vlees-, vis en vegetarische gerechten. Bijzonder zijn de Texelse rundvleesgerechten, bereid met weiderunderen die op Texel grazen.

Kinderparadijs
Restaurant Catharinahoeve heeft uitgebreide speelmogelijkheden voor de jongste gasten. De speeltuin naast de boerderij is flink uitgebreid met klimtoestellen, glijbanen en zelfs een kabelbaantje. Bij slecht weer kunnen de kids zich uitleven op de speelzolder van de stolp, waar een klim- en klauterparadijs voor ze klaarstaat.

Diverse extra's
Catharinahoeve is niet alleen kindvriendelijk, maar ook diervriendelijk! Honden zijn van harte welkom. Voor hen staat altijd een bakje water klaar. Bezoekers die op de elektrische fiets komen, kunnen hun rijwiel 'tanken' aan een van de elektrische oplaadpunten.

Het restaurant is goed begaanbaar met een rolstoel of rollator.