Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

De Texelse Chocolaterie
Spinbaan 1a
1791 MC Den Burg

0222 313179
info@detexelsechocolaterie.nl
www.detexelsechocolaterie.nl

De Texelse Chocolaterie

Liefhebbers van chocola kunnen bij De Texelse Chocolaterie in Den Burg hun hart ophalen. Hier worden met de hand ambachtelijke bonbons en andere chocoladeproducten gemaakt. De chocolademakers laten zich inspireren door (de smaken van) het eiland en de seizoenen. En wie de smaak te pakken krijgt, kan er ook zélf bonbons maken tijdens een van de workshops.

De Texelse Chocolaterie wordt gerund door het van oorsprong Friese echtpaar Nanne-Jan en Lia Stienstra. Voorheen hadden zij een banketbakkerij in Leeuwarden. Verleid door zee en strand ‘emigreerden’ zij in 2012 naar Texel. Chocolade maken was altijd hun passie. Dus starten ze aan de Spinbaan in Den Burg hun eigen chocolaterie. Dat is nog eens je dromen waarmaken.

In de betrekkelijk korte tijd dat ze nu op het eiland actief zijn, hebben ze hun plek meer dan veroverd. Menig Texelaar en toerist rijdt of fietst speciaal even om langs de Spinbaan – een bedrijventerrein aan de rand van Den Burg – voor bonbons of ander chocoladewerk. Ter afsluiting van een dinertje thuis of als Texelsouvenir voor de buurvrouw die op hond of kat heeft gepast.

Onder de bonbons vinden we klassiekers als toffee-karamel, gemarmerde hazelnoot en mokka, maar ook hippe smaakcombinaties als chili-peper, koriander-chartreuse en balsamico-truffel. En natuurlijk op Texel geïnspireerde varianten als cranberry, Koger Dennen Caramel, Strender Stroper, Boerenjongens van Texel en V.O.C.-specerijen.

Wie een souvenir mee wil nemen kan ook thuiskomen met een doosje chocoladeschaapjes, chocolade-eilandjes of chocoladevuurtorentjes. Daarnaast maakt de chocolaterie verschillende soorten repen.