Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Ecomare
Ruijslaan 92
1796AZ De Koog

0222 317741
info@ecomare.nl
www.ecomare.nl

Ecomare

Ecomare is bekend door de zeehondenopvang, maar het museum nabij De Koog biedt de bezoekers veel meer. De imposante aquaria, de bruinvissen en de wisselende exposities zorgen ervoor dat u als bezoeker voorlopig nog niet buiten staat.

Van oudsher worden in Ecomare zeehonden opgevangen. In de tijd dat het slecht was gesteld met de zeehondenstand in de Waddenzee was de opvang bittere noodzaak. Hoewel het nu weer goed gaat met de gewone en grijze zeehonden in de Waddenzee, worden nog steeds huilers, jonge zeehonden die hun moeder zijn kwijtgeraakt, opgevangen. De jonge dieren worden weer op krachten gebracht en zodra ze sterk genoeg zijn uitgezet op het wad. Er is echter ook een groep zeehonden die vast woont in Ecomare. U kunt ze van dichtbij bewonderen en meerdere keren per dag het voeren bijwonen.

Bruinvissen
Andere vaste bewoners van Ecomare zijn de bruinvissen. Deze kleine walvissen zijn zowel onderwater (via de onderwaterramen) als aan de rand van de bassins van dichtbij te volgen. De intelligente dieren doen graag spelletjes en genieten van de aandacht van bezoekers. Een hoogtepunt is het voeren van de dieren. Dit gebeurt tijdens een presentatie van de dierverzorgers, meerdere keren per dag.

Zeeaquarium
Tientallen soorten vissen, schelpdieren, zeesterren en schaaldieren leven in het zeeaquarium van Ecomare. U kunt ze van dichtbij zien en via interactieve presentaties komt u meer te weten over het Waddengebied en haar bewoners. U kunt buiten ook een kijkje nemen bij de vogelopvang.

Exposities
Ecomare heeft vaste en wisselende exposities over onderwerpen die samenhangen met de zee en het wad. Indrukwekkend is de Walviszaal, waarin je bijvoorbeeld kunt ontdekken hoe groot walvissen zijn en hoe hun skelet er uitziet.

Duinpark
Rond Ecomare kunt u genieten van een wandeling door het duinpark. Vanuit Ecomare worden ook diverse excursies georganiseerd en in het seizoen en tijdens schoolvakanties zijn er diverse extra activiteiten voor kinderen.