Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Golfbaan De Texelse
Roggeslootweg 3
1795 JX De Cocksdorp

0222 316539
info@texelse.nl
www.texelse.nl

Golfbaan De Texelse

Golfliefhebbers die van een uitdaging houden, komen graag naar Texel. Golfbaan De Texelse biedt hen een 18 holes par 72 baan. Een duinbaan met een ruig karakter die vaak wordt vergeleken met de Schotse links courses. Maar golfers op Texel krijgen te maken met een extra handicap: de wind.

Ook Texel waait het altijd en de elementen spelen golfers op Texel dan ook parten. Want met name de wind maakt het lastig om De Texelse te bedwingen. Het speelplezier wordt er echter niet minder door. De baan is geweldig geïntegreerd in de duinrijke omgeving en dat maakt De Texelse tot een van de zeldzame duinbanen in Nederland. Rond de baan komen tientallen vogel- en plantensoorten voor. Rondom De Texelse loopt een openbaar wandelpad, 'Het Hanenpad'.

De Texelse Golfbaan, naast vakantiepark De Krim, is ontworpen door de bekende golfbaanarchitect Alan Rijks. Hij tekende ook de 9-holesbaan. De 18 holes, die begin 2015 in gebruik werd genomen, is goed te doen voor de onervaren golfer en toch uitdagend voor geoefende spelers. Volgens kenners zou zo'n baan in het buitenland meer bunkers hebben om de uitdaging te vergroten, maar De Texelse is een commerciële baan die voor een iedere golfer aantrekkelijk wil zijn. Toch zijn er voldoende andere uitdagingen: bruggetjes, duinpartijen aan de ene kant, een waterplas aan de andere zijde, dog-legs en de wind in een vrije rol: dan eens uit het noorden, maar vaak uit het zuidwesten. Voortdurend wordt de techniek van de golfers op de proef gesteld en moet er strategisch worden gedacht. Zelfs door golfers die vaak op de baan spelen.

De Texelse is het gehele jaar geopend en online kan een starttijd gereserveerd worden. Naast de 18 holes par 72 baan biedt het Texelse golfpark ook verschillende mogelijkheden voor beginnende golfers, zoals een 9 holes par 3 baan, een deels overdekte driving range, een putting green en chipping ground. In clubhuis 't Hanenhuus kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Golfschool Texel is bij de baan gevestigd. Hier verzorgen professionals (introductie)lessen en golfclinics.

De Texelse Golfclub is zeer actief en organiseert maandwedstrijden en diverse evenementen ook voor jeugdige golfers. Zowel Texelaars als golfers van de vaste wal kunnen lid worden.