Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Havenzicht
Haven 6
1792 AE Oudeschild

0222 312602
info@havenzichttexel.nl
www.havenzichttexel.nl

Havenzicht

Hotel-restaurant Havenzicht heeft nogal wat pluspunten: niet alleen de keuken is uitstekend, maar ook het uitzicht is fantastisch. Van achter de ramen op de eerste etage heeft u een perfect uitzicht op de oude haven, waar nostalgische botters en rondvaartboten een ligplaats hebben.

De keuken wordt vaak omschreven als klassiek en dan zeker in de goede zin van het woord: traditionele gerechten die zijn bereid met verse, biologische producten. Zoveel mogelijk wordt gebruik gemaakt van Texelse ingrediënten. Natuurlijk staat er volop vis op de kaart. Die is dagvers, duurzaam gevangen en afkomstig van Texelse kotters. Ook de ambachtelijk bereide vleesgerechten zijn zeer de moeite waard. Met herkenbare smaken en met uitgebreide garnituur. Niet slechts een bakje sla, maar ook volop verse, warme groenten. Havenzicht serveert voor kleine eters ook kleinere porties.

Historie
De geschiedenis van Havenzicht is turbulent. Het restaurant werd in 1909 gekocht door overgrootvader Thijs Bakker toen het nog 't Schippershuus heette. Dat stond naast het huidige hotel-restaurant, half in de dijk. Toen alle dijken op deltahoogte gebracht moesten worden, werd in 1934 nieuw gebouwd. Het nieuwe pand was geen lang leven beschoren: aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw stuk geschoten en brandde het tot aan de grond af. De volgende generatie Bakker, Johan Dirk en echtgenote Marie hebben het restaurant in 1948 herbouwd. Inmiddels is Havenzicht in handen van de vierde generatie: Ruud en Tineke Bakker.

Terras
Het restaurant heeft een aantrekkelijk terras met mooi zicht over de haven. Je zit er heerlijk beschut. Ook de ruime serre is een prima plekje om lekker even bij te komen van een fikse fietstocht of inspannende wandeling.

Hotel
Op de bovenste verdieping zijn twee hotelkamers met de Texelse namen Schapenboet en Strandhuis. Beide suites zijn ruim opgezet en hebben elk een eigen uitstraling die past bij de gekozen naam: landelijk of juist met een duidelijk strandgevoel. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. De grote ramen binnen een panoramisch uitzicht op de oude haven.