Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Hotel Havenzicht
Haven 6
1792AE Oudeschild

0222 312602
info@havenzichttexel.nl
www.havenzichttexel.nl

Hotel Havenzicht

Waar kun je op Texel beter vis eten dan op de haven (zoals Texelaars zeggen) van Oudeschild? Bij restaurant Havenzicht staat de familie Bakker al vele jaren garant voor een uitstekende (vis)maaltijd tegen een betaalbare prijs.

Gastvrijheid zit deze familie in de genen. Restaurant Havenzicht staat al ruim een eeuw bekend om z’n gemoedelijke en huiselijke sfeer. Het is een echt ouderwets familierestaurant, in de positieve zin van het woord. Hier geen liflafjes of exotische invloeden, wel heerlijke traditionele vlees- en visgerechten. Wat te denken van een mooie, klassiek gebakken zeetong of gestoofde kabeljauwfilet met mosterdsaus? Of van een juttermaal met gebakken mosselen, een lekkere ouderwetse schnitzel of een mooie ossenhaas? Perfect gebakken of gestoofde vis of een ambachtelijk bereid stukje vlees van topkwaliteit. En natuurlijk vergezeld van een uitgebreide garnituur, met verse, warme groenten, salade en aardappels, rijst of friet. We zouden bijna zeggen: net als vroeger. Waar mogelijk werken chef-kok Ruud Bakker en zijn team met biologische producten, liefst van het eigen eiland. En dat alles wordt dan geserveerd mét fraai uitzicht op de pittoreske vissershaven van Oudeschild, met de vissersvloot zo’n beetje voor de deur.

Havenzicht is ook een ideale plek voor een tussenstop tijdens een fietstocht of een wandeling. Bij mooi lekker op het terras, bij wat minder weer in de serre of het restaurant. En ook hier weer altijd met dat mooie uitzicht op de haven. Een heerlijk rustpunt om lekker te genieten van het echte Texelgevoel!

Behalve een uitstekende plek voor koffie, een drankje, een lekkere lunch of een goed en betaalbaar diner is Havenzicht óók een klein en knus hotel, met twee fantastische, ruime hotelkamers. Deze twee comfortabele 'rooms with a view', genaamd Schapenboet en Strandhuis, bieden een panoramisch uitzicht op de haven, de vissersschepen en de Waddenzee. Hier is het eindeloos genieten van alle reuring op de haven en met een beetje geluk een mooie zonsopkomst.