Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Hotel Het Uilenbos
Boodtlaan 40
1796 BG De Koog

0222 317423
info@hotelhetuilenbos.nl
www.hotelhetuilenbos.nl/

Hotel Het Uilenbos

Alleen om die mooie naam al, zou je er willen logeren. Het markante familiehotel Het Uilenbos ligt ook echt tegenover het bos en tegelijk op slechts 400 meter lopen van het gezellige centrum van badplaats De Koog. De familie Gort en Halsema heten u van harte welkom.

De comfortabele een- tot vierpersoonskamers van dit gemoedelijke, huiselijke en rookvrije hotel zijn ruim opgezet en voorzien van een zitje, een waterkoker en een minibar die dagelijks wordt bijgevuld. Ook de badkamers zijn zeer compleet ingericht. Enkele kamers hebben een terrasje en op sommige kamers is de hond welkom (in overleg). Voor de wintermaanden zijn er speciale arrangementen.


Het uitstekende ontbijtbuffet, met veel producten van het eigen eiland, wordt geserveerd in de gezellige serre van het hotel. Later op de dag fungeert diezelfde serre als lounge/bar, waar gasten kunnen neerstrijken voor bijvoorbeeld een heerlijke Texelse Skuumkoppe, een lokaal juttertje of een lekkere kop koffie.

De locatie van Hotel Het Uilenbos is perfect. Vlakbij de gezelligheid van De koog, met z’n vele terrasjes, cafés en restaurants en op slechts 10 minuten van het prachtige zandstrand, met z’n sfeervolle strandhuisjes en paviljoens. Ook duinen, bossen en natuurgebieden zijn vlakbij. Overigens is vanuit De Koog het hele eiland uitstekend te bereiken, met het meest zuidelijke dorp Den Hoorn op 10 kilometer en het meest noordelijke dorp De Cocksdorp op 12 kilometer. Ook in die zin vormt Het Uilenbos een uitstekende uitvalsbasis. De families Gort en Halsema helpen hun gasten graag op weg met tips en leuke adressen.

Naast hotelkamers beschikt Het Uilenbos over een aantal vakantiebungalows, van een intiem tweepersoons huisje tot een ruime zevenpersoons bungalow voor een groter gezelschap. De huizen zijn van alle gemakken voorzien en bevinden zich in of in de buurt van De Koog.