Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Hotel Op Diek
Diek 10
1797 AB Den Hoorn

0222 319262
info@opdiek.nl
www.opdiek.nl

Hotel Op Diek

In een authentieke stolp, midden in Den Hoorn, vind je hotel Op Diek. Een hotel met karakter, dat sfeer en historie ademt, maar ook een plezierige vorm van luxe heeft. Zo zijn alle 23 kamers voorzien van een flatscreen televisie, een telefoon, een kluisje en een bureau. En uiteraard van gratis Wifi en een ruime badkamer met bad, douche, toilet en föhn.

In een authentieke stolp, midden in Den Hoorn, vind je hotel Op Diek. Een hotel met karakter, dat sfeer en historie ademt, maar ook een plezierige vorm van luxe heeft. Zo zijn alle 23 kamers voorzien van een flatscreen televisie, een telefoon, een kluisje en een bureau. En uiteraard van gratis Wifi en een ruime badkamer met bad, douche, toilet en föhn. Den Hoorn, Texels meest zuidelijke dorp, is een fijne vakantieplek. Het ligt ver weg van het massatoerisme, op de grens van Nationaal Park Duinen van Texel, vlakbij bos en strand, waar je eindeloze wandelingen kunt maken. Bovendien is er van alles te ontdekken: van het plaatselijke theater tot de biologische zorgboerderij Novalishoeve en van het eeuwenoude kerkje tot Landgoed De Bonte Belevenis.

Lounge, bar en sauna
In de sfeervolle lounge van Op Diek, het hart van het hotel, kun je na een lange dag vakantievieren heerlijk relaxen. Je duikt er met een boek op de bank of zoekt er aan één van de robuuste tafels een plekje om de krant te lezen. Of je gaat aan de bar zitten. ‘We zijn geen ras-entertainers zoals onze buren van het theater. De nuchtere mentaliteit zit nu eenmaal in de genen. Maar voor een paar leuke eilandverhalen of tips over bijzondere adresjes kun je gerust bij ons terecht’, zeggen eigenaren Sidny en Jeanette zelf.

De bar is de hele dag open voor iets fris of een Texels drankje. Koffie en thee kun je zelf pakken en is gratis. Na een paar uurtjes lekker loungen heb je de keuze: de trap óp of de trap áf. In de kelder is de sauna van het hotel; op de verdieping beleef je de privacy van de eigen hotelkamer.
 

Texelse luchten
In de lounge kun je ’s ochtends ook ontbijten. Een waar genoegen en dat komt niet alleen door het uitgebreide ontbijtbuffet. Het licht in de lounge is heel bijzonder. Dat komt door de Texelse luchten, die nooit hetzelfde zijn. Afijn, je ziet het vanzelf, want de ruimte telt veel ramen.

Bij mooi weer zit je ook heerlijk op het terras. Die ligt op het zonnige zuiden in de beschutte hoteltuin, zodat het er ook in het voor- en najaar al snel heel aangenaam is.