Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Ijsboerderij Labora
Hollandseweg 2
1795 LE De Cocksdorp

0222 316066
info@ijsboerderijlabora.nl
www.ijsboerderijlabora.nl

Ijsboerderij Labora

Tja, een lekker ambachtelijk ijsje van de boerderij, wie wil dat niet? IJsboerderij Labora is inmiddels een begrip op Texel. Niet alleen vanwege het heerlijke ijs, maar ook omdat een bezoek aan de ijsboerderij gewoon een heel leuk uitje is.

De medewerkers van Labora maken het ijs zelf. Van melk van de koeien op de boerderij en met alleen natuurlijke ingrediënten, liefst van het eiland. Behalve heerlijk roomijs in allerlei smaken, bereidt Labora ook sorbetijs van vers fruit, onder meer met Texelse aardbeien van De Reuze Aardbei, én soja-ijs, gezoet met stevia. Het sorbetijs is geschikt voor mensen die geen zuivel mogen, het soja-ijs voor mensen met diabetes.

Om even de smaak te pakken te krijgen: wat te denken van Hoky Poky (met caramelblokjes), oma's appeltaartijs, straciatella of Texelse boerenjongens? Of van ijs met mascarpone en amarenakersen, biscotto (met biscuit en chocolade) of Texelse jutter? En zo zijn er minstens zestien smaken te proeven op deze leuke en gezellige ijsboerderij, die op zichzelf al een bezoekje waard is. Kinderen kunnen er heerlijk spelen op de vele speeltoestellen, waaronder trampolines. Hun ouders zitten er intussen lekker te genieten van de rust en de stilte. Én van het uitzicht over het boerenland, waar de koeien acht maanden per jaar vrij ronddartelen. Geen wonder dat het ijs van de melk van deze dartele dames zo lekker is. Ook een aanrader is de kinderboerderij, met onder meer hertjes, schapen en kippen. En wie het leuk vindt kan de melkrobot bezoeken.

Het ijs van Labora is behalve op de boerderij ook verkrijgbaar op veel andere plekken op het eiland, waaronder verschillende restaurants. En ook bijvoorbeeld bij het IJsboerinneke, dat in het seizoen met haar ijskar in het bos langs de Jan Ayeslag staat, aan de zuidkant van het eiland.

IJsboederij  Labora is dagelijks open van half februari tot eind oktober, in voor- en naseizoen van 12 tot 18 uur, van mei tot en met augustus van 11 tot 20 uur.