Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Karting Texel
Akenbuurt 14
1791 PJ Den Burg

0222 313921
info@kartingtexel.nl
www.kartingtexel.nl

Karting Texel

Goed nieuws voor ├ęchte jongens en meiden, voor alle Max-Verstappens-in-de-dop, hun vaders en moeders die ook wel van wat snelheid houden en voor alle andere liefhebbers van een beetje uitdaging en avontuur: op Texel kun je geweldig karten op Circuitpark Karting Texel.

Circuitpark Karting Texel ligt net buiten Den Burg, aan de Akenbuurt. Op deze vijfhonderd meter lange buitenbaan zijn topsnelheden bereikbaar van maar liefst zeventig kilometer per uur. Dat is snel, in een kart. Dus hier komt het aan op concentratie en stuurmanskunst. Op dit outdoorcircuit krijg je het echte Formule 1-gevoel (veel professionele racers zijn ooit in de kart begonnen). Hier geen te krappe bochten die de snelheid afremmen of het bedompte opgesloten gevoel van een hal, maar alle vrijheid om lekker te racen. Het circuit biedt tien bochten, waaronder een linkse hairpin, een recht stuk van ruim honderd meter, nog een van zeventig meter, plus een flauwe gecombineerde ‘links, links, rechts bocht’ van negentig meter die door geoefende karters vol gas genomen kan worden. Niet voor niets wordt dit circuit door ervaren wedstrijdkarters betiteld als een snel circuit.

Dat is natuurlijk fantastisch: lekker racen tegen je vrienden. Karting Texel is gegarandeerd een aantal uren plezier tijdens de vakantie of een weekendje weg. Of, ook een goed idee, tijdens een bedrijfsuitje of familiefeestje. Samen de uitdaging aangaan, een perfecte manier om elkaar beter te leren kennen. Buiten juli en augustus en speciale dagen, is de baan voor groepen vanaf tien personen te huur. De hele baan voor jezelf!

De rondetijden worden elektronisch tot op een duizendste van een seconde weergegeven. Iedere rijder krijgt een uitdraai mee naar huis, bij een gezamenlijke start ook van de gezamenlijke race. Toeschouwers volgen de tussenstanden via een speciaal paneel.

Veiligheid en plezier gaan bij Karting Texel hand in hand. Op het circuit is een helm verplicht, deze wordt gratis verstrekt. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een overall, handschoenen en haarkapjes.