Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Maandagmarkt Den Burg
Groeneplaats
Den Burg

Maandagmarkt Den Burg

Iedere maandagochtend, van 08.00 tot 13.30 uur, is er een gezellige warenmarkt in Den Burg, het hoofddorp van het eiland. Deze weekmarkt vindt het hele jaar door plaats maar is in de zomer aanzienlijk groter dan ’s winters. De markt is te vinden op de Groeneplaats en de Binnenburg.

De markt op de Groeneplaats heeft een flink aantal vaste kramen en verkoopwagens. Er zijn natuurlijk Texelse ondernemers, maar er is ook een flink aantal ambulante handelaren van de overkant die wekelijks de overtocht naar het eiland wagen. Groenten, fruit, vis, kaas, bloemen en planten, kleding: alle artikelen die u op een warenmarkt mag verwachten zijn er te koop. Daarnaast zijn er op deze weekmarkt verschillende kramen en wagens met typisch Texelse producten en levensmiddelen, zoals de befaamde boerenkaas van Wezenspyk en (echt Texels) rund- en lamsvlees van slager Peter Haker uit Oudeschild.

In de zomer loopt de markt vanaf het plein van de Groeneplaats door tot het einde van de Parkstraat. Dan verandert de markt in een sfeervolle toeristenmarkt en wordt het een leuke extra (vakantie)attractie voor jong en oud. Naast alle vaste kramen en verkoopwagens sluiten kramen aan met typisch Texelse producten. Natuurlijk zijn er producten vervaardigd van Texelse wol. Maar ook tal van andere Texelsouvenirs, als mooie herinnering aan een onvergetelijke vakantie. Ook de gerenommeerde schapenwolcrèmes van de Noordkroon ontbreken niet. En voor de inwendige mens zijn er Texels schepijsjes, aardbeien van de Reuzenaardbei en heel veel meer.

Zo vormt deze markt op maandagochtend een leuke en gezellige start van de (vakantie)week. De markt is prima te combineren met een ochtendje winkelen of een terrasje pikken in het gezellige winkelhart van Den Burg, het hoofddorp van het eiland. Ook het beklimmen van de kerktoren aan de Binnenburg behoort tot de mogelijkheden. Het uitzicht vanaf de toren over het eiland is fenomenaal.