Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Novalishoeve
Hoornderweg 46
1797 RA Den Hoorn

0222 319482
info@novalishoeve.nl
www.novalishoeve.nl

Novalishoeve

Vlakbij Texels meest zuidelijk dorp Den Hoorn ligt de biologisch-dynamische bezoek- en zorgboerderij Novalishoeve. Hier worden op ambachtelijke wijze heerlijke Texelse producten gemaakt. Lekker om te proeven én heel leuk om te bezoeken, voor jong en oud.

Op Novalishoeve worden melkkoeien, schapen, varkens en kippen gehouden en worden groenten en fruit geteeld. Van de producten en grondstoffen afkomstig van vee en land, worden in de werkplaats op ambachtelijke wijze onder meer kaas, kwark, yoghurt, ijs, zuurdesembrood en pudding geproduceerd. De producten worden op de boerderij verkocht, maar ook geleverd aan winkels en horecabedrijven op het eiland.

Novalishoeve is daarnaast zorgboerderij. Er wonen en werken ‘jongvolwassenen met een psychiatrische zorgvraag en/of licht verstandelijke beperking’.

Maar Novalishoeve is voor de Texelbezoeker ook en vooral een heel leuk uitje. Naast een mooie winkel is er een dagcafé met gezellig terras waar de producten van de boerderij geserveerd worden. Voor kinderen is het hier een waar speelparadijs, ze kunnen heerlijk ravotten op het boerenerf en in de stallen. Ook kan een bezoek worden gebracht aan de kaasmakerij, het ijsatelier en de (eetbare) tuin.

Zien, ruiken, horen, proeven en voelen vormen hier de basisingrediënten voor een leuke en interessante kennismaking met het leven op de biologisch-dynamische (zorg)boerderij. Alle zintuigen op scherp dus! Tijdens de rondleidingen, op woensdagmiddagen in het seizoen, wordt afhankelijk van periode een bezoek gebracht aan de stallen, de bijenkorven, de kassen, de moestuin en het akkerland. Bezoekers horen hoe de biologische producten worden geteeld, geproduceerd en verwerkt en wat de term ‘gesloten kringlopen’ inhoudt. Aan het eind van de rondleiding worden de koeien van het land gehaald: melktijd! Erg leuk en leerzaam voor jong en oud.

Kijk voor meer informatie, openingstijden, agenda en kosten rondleidingen op www.novalishoeve.nl. Tip: combineer de Novalishoeve met een bezoek aan het gezellige dorpje Den Hoorn, beroemd om het pittoreske witte kerkje. Het is vlakbij.