Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Paintball Texel
Gerritslanderdijkje 2
1791 NB Den Burg

0222 317889
info@teambuildingtexel.nl
www.teambuildingtexel.nl

Paintball Texel

Op zoek naar een leuke, uitdagende en stoere activiteit voor een uitje met vrienden, familie of collega’s? Je had er misschien niet bij stilgestaan, maar op Texel kun je ook heel goed paintballen.

Op zoek naar een leuke, uitdagende en stoere activiteit voor een uitje met vrienden, familie of collega’s? Je had er misschien niet bij stilgestaan, maar op Texel kun je ook heel goed paintballen. Paintball is een uit Amerika overgewaaide sport. Hierbij is het de bedoeling dat je met verfballetjes op elkaar schiet en probeert elkaar te raken. Allerlei verschillende spelvormen zijn denkbaar, maar over het algemeen strijden twee teams tegen elkaar. Word je geraakt, dan moet je het spel verlaten, waardoor de tegenstander met een schutter minder rekening hoeft te houden.

Paintball Texel beschikt over twee velden. Deze liggen vlakbij zwemparadijs Calluna in De Koog. Het grootste is geschikt voor groepen van tien tot zestien personen, op het kleinere veld kan worden gepaintballd door groepen van acht tot tien personen. Bij groepen groter dan twintig personen worden beide velden gebruikt. Een veld huur je voor twee uur. Een wedstrijd duurt gemiddeld tien tot twintig minuten, zodat je er meerdere kunt spelen.


Niet gevaarlijk
Paintball is niet gevaarlijk, mits de deelnemers zich aan de voorschriften houden. Veiligheid staat voorop. Bij aankomst krijgt iedereen een uitgebreide instructie over het spel, de uitrusting en de veiligheidsregels. Voor elke speler is er een overall met hoge hals, een masker ter bescherming van het gezicht en een zogenaamde paintball marker. Voor de kenners: dit geweer is van het merk Tippmann 98 en schiet met HPA (dat gaat accurater dan met CO2).

Paintballen is niet alleen geschikt voor volwassenen. Voor jongens en meisjes van acht tot en met dertien jaar is er kinderpaintball. Het spel verloopt precies dezelfde regels, maar de wapens zijn hierbij voorzien van een veer, waardoor ze minder hard schieten.
 

30.000 gasten
Ten slotte nog dit: Paintball Texel is onderdeel van Teambuilding Texel, dat jaarlijks meer dan 30.000 gasten bedient en het meest complete activiteiten- en evenementenbureau van Texel is.