Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Rib-boot Bruuzer
Haven 10
Oudeschild

06-20031474
info@bruuzertexel.nl
www.bruuzertexel.nl

Rib-boot Bruuzer

Hoog opspattend water, wind door je haren en zout op je wangen. Dat zijn de opwindende ingrediƫnten van een tocht over het wad met de snelle en wendbare rib-boot Bruuzer.

Een ‘rib-experience’ begint en eindigt in de haven van Oudeschild en duurt ongeveer een uur. Deze tocht voert de passagiers over het wad naar de Razende Bol, de enorme zandplaat tussen Den Helder en Texel, waar vaak zeehonden in grote groepen liggen te luieren of te zonnen. Nieuwsgierig als ze zijn, zwemmen de dieren vaak een stukje met de Bruuzer mee om te kijken wie er allemaal aan boord zijn.

Een rib heeft weinig diepgang en is daardoor de ideale boot om het ondiepe zeegebied op de grens van Noord- en Waddenzee te verkennen. Daarnaast is de boot snel en wendbaar. Geen wonder dat je al snel een adrenalinekick ervaart wanneer de schipper het gas even flink opendraait. Toch is een tocht met de Bruuzer zeker niet alleen weggelegd voor durfals. Jong en oud geniet van de weidsheid van het wad en eenmaal op het water is alle spanning van een druk leven binnen vijf minuten weg. Onderweg is veel te zien en regelmatig legt de schipper de boot stil om iets te vertellen over de net passerende kotter of het mosselkweekperceel in de buurt.

Ervaren en bevoegd
Veiligheid staat voorop. De boot wordt gevaren door een ervaren en bevoegde schipper. Voor vertrek krijgt iedere passagier een zwemvest en mocht dat nodig zijn, dan zijn ook regenoveralls beschikbaar, zodat je onderweg droogt blijft.

De Bruuzer verzorgt niet alleen rib-experiences, maar is ook beschikbaar voor snelvervoer. Zo kun je de boot als snelle taxi huren als je bijvoorbeeld van Den Helder naar Texel (of terug) moet. Ook tochtjes naar Den Oever, Harlingen, Vlieland en Terschelling behoren tot de mogelijkheden.