Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Texel Zoo
Schorrenweg 20
1794 HG Oosterend

0222 318 364
Info@texelzoo.nl
www.texelzoo.nl

Texel Zoo

Met ruim 40 dierensoorten en meer dan 350 vogels is dierenpark Texel Zoo in polder Het Noorden (vlakbij Oosterend) een attractie van formaat. Met onder meer een vlindertuin, een vogeltuin en een spectaculaire roofvogelshow ben je er niet zomaar uitgekeken.

Texel Zoo is geen dierentuin van het formaat Artis of Burgers’ Zoo, maar ondanks de bescheiden schaal vind je er een opvallend verrassende dierenpopulatie. In de vlindertuin fladderen de prachtigste exoten rond en ook de vogels die vrij rondvliegen in de vogeltuin zijn zeer de moeite waard. In het oog springt onder meer de roodkuiftoerako, een vogel met een opvallend rode kuif en mooie kleuren.

Roofvogels
Op het buitenterrein wonen uilen, arenden, buizerds en andere grote en kleine roofvogels. Je kunt ze er van dichtbij bekijken. Van dinsdag tot en met zondag worden speciale roofvogelshows gehouden (aanvang 14.00 uur).

Texel Zoo is voortgekomen uit het in 1994 gestichte Tuincentrum Eureka. Niet om ze te verkopen, maar uit liefhebberij en als extra attractie breidde de eigenaar het bedrijf uit met steeds meer diersoorten. Eerst met vogels, daarna met vlinders en ten slotte ook met roofvogels. Bezoekers reageerden zo enthousiast dat de dierenafdeling steeds meer de overhand kreeg en de oorspronkelijke functie op de achtergrond raakte.

In 2016 namen Martijn Padberg en Mariëlle Blauw het tuincentrum over en besloten ze het definitief om te bouwen tot dierenpark. Allebei hadden ze al veel ervaring met en een grote passie voor dieren. Zo werkte Mariëlle als dierverzorger bij Ecomare en trainde Martijn al jaren roofvogels. Voor de bedrijfsovername werkten ze samen in de dierverzorging bij Eureka.
De twee hebben er veel aan gedaan om hun droom uit te laten komen. De verblijven van de dieren werden vergroot, het aantal diersoorten werd uitgebreid en er kwamen meer biotopen. Ook werd flink geïnvesteerd in verduurzaming. Zo wordt het bedrijfsgebouw CO2-neutraal verwarmd.

Dierenwelzijn
Texel Zoo is aangesloten bij de Vereniging Dier en Park in Nederland en betrokken bij verschillende Europese fokprogramma’s voor de instandhouding van soorten en het vergroten van kennis. Het dierenwelzijn staat bij Texel Zoo voorop. Martijn en Mariëlle creëren biotopen met dieren die ook in het wild samenleven.