Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Texelwool
IJsdijk 7
1792 CB Oudeschild

0222 320599
info@texelwool.nl
www.texelwool.nl

Texelwool

Texel en schapen. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De eigenschappen van schapenwol worden alom geroemd. Het bedrijf TexelWool verwerkt de Texelse schapenwol in dekbedden en matrassen. Dat gebeurt in de eigen fabriek in Oudeschild.

Texel heeft meer schapen dan inwoners. Tegenwoordig lopen er zo'n 15.000 schapen rond. Hoofdzakelijk Texelaars, het beroemde stamboekschaap dat wereldwijd bekend is vanwege  de vleeskwaliteit. Sinds 1909 is de rasbeschrijving vastgelegd in het Texelse Schapenstamboek. Al eeuwen spelen schapen een belangrijke rol. In vroegere tijden zorgden ze voor welvaart door de productie van vlees, melk, kaas en wol. De Texelaars hadden al snel door dat de wol van hun eigen Texelse schapen over prettige eigenschappen beschikt en je 's winters warm houdt en 's zomers koel. De wolvezel is licht en zorgt van nature al voor ventilatie. Ook wordt aan de zachte scheerwol een helende werking toegedicht: het wolvet (lanoline) en de warmte werken verlichtend bij klachten als spierpijn of gewrichtspijn.

TexelWool is het bedrijf achter bekende merken als Texeler, TexelWool, Texeler Matrassen en Waddendons. Wat ooit begon als een klein atelier waar handmatig dekbedden werd gevuld met Texelse schapenwol, is uitgegroeid tot een modern bedrijf waar dagelijks tientallen dekbedden van de band rollen. De Texelse dekbedden gaan het hele land door. Het proces is gemoderniseerd en geautomatiseerd, maar de wol is van dezelfde kwaliteit en nog steeds afkomstig van het Texelse schaap. In de vele decennia dat het bedrijf bestaat, is voortdurend onderzocht hoe de producten verder verbeterd konden worden en welke nieuwe producten een waardevolle toevoeging zouden kunnen bieden.

Dat heeft er in geresulteerd dat TexelWool behalve dekbedden ook onderdekens, kussens en matrassen maakt van echt Texelse schapenwol. De gunstige eigenschappen van schapenwol komen ook in de matrassen en onderdekens goed tot hun recht. Die zorgen ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor u rustiger slaapt en fitter wakker wordt.