Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Theater & Restaurant De Toegift
Klif 12
1797 AL Den Hoorn

0222 319 633
mail@detoegift.com
www.detoegift.com

Theater & Restaurant De Toegift

Al dertig jaar heeft Texel een eigen theater-restaurant, De Toegift@Klif 12 in Den Hoorn, waar inmiddels bijna alle groten van het Nederlandse cabaret wel eens hebben opgetreden. Van eigen makelij is het Theater Diner, waarbij de medewerkers niet alleen een smakelijk diner verzorgen, maar tussen de gangen door ook zelf op het podium staan met een lied of sketch.

De Toegift@Klif 12 werd in 1988 gesticht als Klif 12. Initiatiefnemer was Cor van Heerwaarden. Sceptici dachten dat een theater in zo’n kleine gemeenschap geen bestaansrecht had, maar de bevlogen Cor bewees zijn gelijk. Youp van ’t Hek, Freek de Jonge, Jochem Myjer, Brigitte Kaandorp: je kunt bijna geen cabaretier van naam noemen die niet in dat sfeervolle theatertje heeft gestaan. 

Try-out
Ook Pieter Derks, Ronald Snijders en andere aanstormende talenten treden graag in Den Hoorn op. Ze doen dat vaak aan het begin van hun tournee, om met een try-out uit te vinden wat het publiek van hun nieuwe show vindt. Niet zelden knopen ze er een paar dagen Texel aan vast om uit te waaien op het strand of er in alle rust inspiratie op te doen. 

Sinds 2017 zijn Berry Lussenburg en Jeroen Ras de eigenaren van De Toegift@Klif 12. Als cabaretier was Berry er kind aan huis. Hij speelde al zijn zes avondvullende programma’s op Texel en was ook een vaste deelnemer aan Broadway, het tweejaarlijkse huiskamerfestival in Den Hoorn. Met de overname kwam zijn droom uit om zelf nog eens een theater te hebben. Partner Jeroen is gepokt en gemazeld in de horeca en houdt zich vooral bezig met het restaurant.

Theater Diner
Een bijzonder uitje is het Theater Diner. Tijdens een diner van drie gangen word je als bezoeker getrakteerd op een avondvullend theaterprogramma. In drie delen van ongeveer 25 minuten zijn zowel liedjes als conferences te horen en te zien. De artiesten zijn in dit geval Berry, Jeroen en hun dienstdoende medewerkers. 

De Toegift@Klif 12 is grote delen van het jaar ook overdag open. Vanaf 10.00 uur kun je op het terras of in het restaurant terecht voor koffie met appelgebak, een smakelijke lunch of een Texels biertje en ’s avonds voor een diner.