Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Vogelhuis-Oranjerie
Dorpsstraat 204-206
1796 CH De Koog

0222317279
info@vogelhuis.com
www.vogelhuis.com

Vogelhuis-Oranjerie

Restaurant Vogelhuis-Oranjerie in De Koog is opgericht in 1934, toen als hotel met dertien kamers. Hoefsmid Sijbrand van der Vis voorzag een verdere groei van het toerisme en liet voor zijn werkplaats in het centrum van De Koog een hotel bouwen.

Ook al in de jaren dertig werd Texel veel bezocht door natuurliefhebbers en vogelaars. Daarom gaf Van der Vis zijn kamers geen nummers, maar vogelnamen. Hotel 't Vogelhuis werd een populaire plek waar niets te gek was. Voor twee gulden en vijftig cent kregen de gasten drie keer per dag een maaltijd voorgeschoteld door Sijbrands vrouw Guurtruida van der Vis. Tegenwoordig is Vogelhuis-Oranjerie geen hotel meer, maar uitsluitend restaurant dat wordt gerund door de derde generatie Van der Vis: Anton en vriendin Chera Grootjen.

In 2011 onderging het pand, gelegen op de hoek van de Dorpsstraat en de Brink in het centrum van de badplaats, een ingrijpende verbouwing. Er vond een totale upgrading van het interieur en exterieur plaats. Er kwam een sfeerhaard, nieuwe toiletgroepen de twee serres werden aangepast en het terras voorzien van natuursteen.

De keuken van 't Vogelhuis-Oranjerie, die onder leiding staat van chef-kok Joop Dekker, wordt alom geprezen. De porties zijn ruim en de kwaliteit constant. Vooral de zeetong staat bij grote groepen gasten bovenaan het lijstje. Ook de gevarieerde kaart trekt veel mensen aan, want ook voor kinderen is er ruime keuze. Omdat zij zich daarnaast ook nog goed kunnen vermaken in de speeltuin van het restaurant, kiezen veel gezinnen voor een gezellig familiediner in het Koger restaurant.

Ook groepen tot zo'n 150 personen kunnen terecht in restaurant Vogelhuis-Oranjerie. Desgewenst kunnen speciale buffetten worden geserveerd of koffietafels. Vooral de Texelse koffietafel is populair.

In 2015 kreeg Vogelhuis-Oranjerie een certificaat van uitmuntendheid van Tripadvisor. Het overgrote deel van de gasten dat een beoordeling op deze website achterliet, vond de kwaliteit heel goed of uitstekend.