Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Vogelinformatiecentrum De Verrekieker
Kikkertstraat 42
1795 AE De Cocksdorp

0222 316249
info@natuurdigitaal.nl
www.vogelexcursiestexel.nl

Vogelinformatiecentrum De Verrekieker

Wie van vogelen houdt, zit op Texel natuurlijk goed. Texel is hét vogeleiland bij uitstek. En of je nu een fervent vogelaar bent, een beginnende spotter of gewoon alleen maar geïnteresseerd in de Texelse natuur: een bezoek aan het Vogelinformatiecentrum De Verrekieker in De Cocksdorp is gegarandeerd een leuke en leerzame belevenis.

Het Vogelinformatiecentrum, gevestigd in De Cocksdorp, is informatiecentrum én winkel tegelijk. Je kunt er terecht voor tips over de beste vogelspots van het eiland en de meest recente waarnemingen. Maar ook voor bijvoorbeeld het kopen van een goede vogelgids of -dvd, een verrekijker of telescoop of camouflagekleding. En zelfs voor een breed scala aan ‘vogelaccessoires’ voor in de tuin, zoals nestkasten, voederbakken, vetbollen en vogelvoer. Daarnaast zijn er allerlei cadeauartikelen te koop die te maken hebben met vogels, waaronder beeldjes van de Texelse keramiste Irene Maas.

Eigenaars Marc Plomp en José van der Linde zijn zelf fervent vogelaar en kennen iedere soort en iedere plek op het eiland. Hun doel is het kijken van vogels op Texel te promoten. Op hun website noemen ze hun Vogelinformatiecentrum zelfs ‘de Texelse VVV voor mensen die graag naar vogels komen kijken.’ Ook organiseren ze iedere woensdag, donderdag en zaterdag vogelherkenningsexcursies over het eiland, onder leiding van ervaren Texelse vogelgidsen.

Marc maakt zelf vogelfilms die in het informatiecentrum op grote schermen te zien zijn. Wie meer wil weten over vogels fotograferen en filmen, kan bij hem terecht. In de vitrinekasten is een grote collectie opgezette vogels te zien. Mede daarom is een bezoekje aan het Vogelinformatiecentrum ook erg leuk met kinderen. Je zou het een klein museum kunnen noemen.

Voor wie overweegt een vogelkijker of telescoop aan te schaffen, is het goed te weten dat Vogelinformatiecentrum De Verrekieker dealer is van topmerken als Swarovski, Leica, Zeiss, Meopta, Bynolyt, Vogelbescherming Optiek, Bushnell en Opticron. Ook de statieven van Manfrotto, Benro, Swarovski en Gitzo zijn hier verkrijgbaar. Vanzelfsprekend met een uitstekend advies én de mogelijkheid om het materiaal ter plekke in de eigen vogelrijke tuin uit te testen, alvorens tot koop wordt overgegaan.

Het Vogelinformatiecentrum is open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.