Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Waalenburg

Nergens in Nederland is de natuur zo rijk en afwisselend als op Texel. Van het bos tot het strand en van de heide en de natte duinvalleien tot het wad, je vindt het hier allemaal. Natuurlijk kun je proberen het allemaal zelf te ontdekken, maar leuk en leerzaam is het ook om een excursie te boeken onder leiding van een ervaren gids.

Excursies zijn er in alle soorten en maten. Lijkt het je leuk om het wad op te gaan? Wil je meer weten over zeehonden? Ben je specifiek geïnteresseerd in de steltlopers van de Mokbaai en De Geul? Of wil je graag de Slufter verkennen? Er is altijd wel een programma dat aansluit bij jouw wensen en interesses. Ook zijn er excursies die speciaal op kinderen zijn gericht. 
Reserveren kan in veel gevallen bij Ecomare

Vogeleiland
Maar ook andere instanties verzorgen tochten door de Texelse natuur. Zoals Vogelinformatiecentrum De Verrekieker, dat vooral de vogelrijke gebieden in de noordkop van het eiland verkent. Texel staat bekend als hét vogeleiland van Europa. Dit is te danken aan de ligging van het eiland langs de noordwestkust van Europa, precies in de baan waarlangs veel trekvogels vliegen. De meeste vogels vliegen niet graag over zee en volgen daarom zo lang mogelijk de kustlijn.