Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Texel in de Zomer

Texel in de zomer: dat klinkt als een gedicht. Als een gedicht vol belofte. Een belofte van zon, zee en strand. Maar ook van gezellige festivals, interessante excursies en uitnodigende terrassen. Niet voor niets is vakantie-eiland Texel uniek om z’n ongekende veelzijdigheid.

Om te beginnen is daar het strand, ruim dertig kilometer lang en een feest voor jong en oud. Heerlijk zonnen, zandkastelen bouwen en een frisse duik in zee als het écht warm wordt. Of een ijsje of een koud drankje bij een strandpaviljoen. En aan het eind van een lange stranddag de zon in zee zien zakken. Zie je het voor je?

Houd je van wandelen? Nergens in Nederland zijn de mogelijkheden zo groot als op Texel. Ons eiland is wereldberoemd om z’n afwisselende landschappen, elk met z’n eigen bijzonderheden. Van de schapen op ‘het oude land’ tot de vogels in het bos, de duinen en op het strand, je vindt het allemaal.

140 kilometer fietspad

Ga je liever fietsen? Met ruim 140 kilometer aan fietspaden is Texel het fietseiland bij uitstek. Onderweg valt heel veel te ontdekken: de leuke en gezellige dorpen, de schapenboeten en tuunwallen en de prachtige, uitgestrekte natuurgebieden. Daar komt bij dat fietsen gezond is én ontspant.

Evenementen

Op Texel wordt veel georganiseerd, zeker in de zomer. Wijd en zijd bekend is de Ronde om Texel, met honderden boten de grootste catamaranrace ter wereld. Maar ook lokale evenementen zijn een bezoek meer dan waard. Zoals het HavenVistijn in Oudeschild, waar de visserijsector zich vol trots presenteert. Het equivalent voor agrariërs: de Landbouwdag in Den Hoorn. Of Sommeltjespop, dat in 2018 is omgedoopt tot SomPop, al jaren een festival met veel allure, maar ook nog steeds met de intimiteit uit de beginjaren. De liefhebbers komen eveneens aan hun trekken tijdens Lange Juni, de manifestatie vol kunst en cultuur die ruim een maand duurt.

Garnalenkotter

Een aanrader vormen ook de vele excursies die op het eiland worden verzorgd. Op geen enkele andere manier maak je zo gemakkelijk kennis met de weidevogels in polder Waalenburg of de geheimen van het wad. En ooit gedacht aan een tochtje met een garnalenkotter? Of een kijkje achter de schermen bij de zeehondenopvang van Ecomare? Afijn, het zijn maar een paar mogelijkheden...