Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Texel

Texel

Nederlands grootste waddeneiland heeft enorm veel te bieden voor jong en oud. Ontdek de natuurgebieden, bossen, duinen, strand, zeven gezellige dorpen en tal van bezienswaardigheden en activiteiten in de vorm van film, video en foto.

Texelse natuur

Zo staat Texel bekend om haar prachtige natuur, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, sporten of lekker kunt ontspannen in de rust die onlosmakelijk met het eiland verbonden is. Trek eropuit in de prachtige bossen, weides, polders, duinen of plan bij zonnig weer een dagje op het ruim 30 kilometer lange Texelse strand.

7 Texelse dorpen

Afgewisseld met die veelzijdige natuurlandschappen en vind je op waddeneiland Texel 7 dorpen: Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Oudeschild, Oosterend, Den Hoorn en De Waal. De dorpen op Texel hebben elk hun eigen charme, karakter en geschiedenis en zijn mede daardoor stuk voor stuk een bezoekje waard! Tijdens jouw Texel vakantie of stedentrip is er genoeg te zien en te beleven. Ook als je er een dagje tussenuit wil is Texel een ideale bestemming. Texel heeft veel te bieden voor een dagje uit of een dagje weg.

Veerboot Texel

De veerboot Texel vaart twee keer per uur en met 20 minuten varen ben je al aan de overkant en ervaar je het ultieme vakantiegevoel op dit heerlijke eiland.