Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Natuur

De natuur van Texel

Ontdek de Texelse natuur in de vorm van film, video en foto! Nergens in Nederland is de natuur zo rijk en afwisselend als op Texel.

Natuurgebieden Texel

Waddeneiland Texel kent vele unieke natuurgebieden, waarvan De Slufter, een door duinen omsloten strandvlakte die in open verbinding met de Noordzee staat, de bekendste is. Maar ook het eiland De Razende Bol, het Dennenbosgebied en de Hors zijn bekende namen van natuurgebieden op Texel. Overweldigende, ongerepte natuur met een veelzijdigheid die je nergens anders in Nederland tegenkomt!

Wandelen en fietsen

De meeste gebieden worden beheerd door Natuurmonumenten, zijn vrij toegankelijk voor natuurliefhebbers en bieden prachtige wandel- en fietsroutes. Of je nou wilt dwalen door de Texelse duinen, wandelen in de bossen of ontspannen op het strand, Texel heeft voor ieder wat wils!

Vogelgebieden

Vogelspotters halen hun hart op in de vele vogelgebieden die het eiland rijk is. Nergens zie je zoveel aantallen en zoveel soorten vogels. Naast vogels leven er ook vele andere dieren in de natuur op Texel. Trek eropuit in de natuur en ontdek al het moois dat Texel te bieden heeft!