Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Nieuws & Evenementen

Nieuws en evenementen op Texel

Ben je op zoek naar leuke tips voor een avondje uit, een evenement of culturele activiteit tijdens jouw vakantie op Texel?

Evenementen Texel

Texel heeft een aantal jaarlijks terugkerende evenementen, feesten, festivals en tradities op muziek-, sport-, kunst- en culinair gebied op de agenda staan. Populaire publiekstrekkers die niet alleen naam hebben gemaakt op het eiland, maar waarvan de naam tot ver buiten de eiland grenzen klinkt. En sommige Texelse evenementen zelfs tot buiten de landsgrenzen. De Ronde om Texel, is bijvoorbeeld de grootste Catamaranzeilrace ter wereld. Bekijk de video van De Ronde om Texel hier.

Tijdens de Lange Juni Cultuurmaand wemelt het op Texel van de kunst en cultuur. En wie van (tropische) feestjes en muziek houdt is aan het juiste adres op het Beach Food Festival of op het Tropical Sea Festival. Hou je van sport en uitdaging? Doe dan mee met de Beach Obstacle Run, de Texel Halve Marathon of de Autocross. En vergeet Texel Culinair niet! Het jaarlijks terugkerend driedaags culinair festival, een walhalla voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt! Zoals je kunt zien in onze video’s is Texel ook op evenementen, activiteiten, sport, feest en culinair gebied enorm veelzijdig en heeft voor ieder wat wils.