Taal:

  • nl flag
  • de flag

Social media

Contact

Tropical Sea Festival
Dorpsstraat
1796CH De Koog

Tropical Sea Festival

Vrijdag 30 augustus 2019

Wie van (tropische) feestjes en een beetje temperament houdt, moet eind augustus zeker eens het Tropical Sea Festival in De Koog bezoeken. Twee dagen lang staat de badplaats in het teken van de Caribische en Zuid-Amerikaanse dans en muziek. Een leuke en feestelijker afsluiting van het zomerseizoen!

Het fenomeen is niet nieuw. ‘Tropical’, zoals de Texelaars het festival aanduiden, wordt inmiddels al meer dan dertig jaar georganiseerd. Met veel succes, want zowel voor Texelaars als voor veel toeristen is dit tropische feestje een jaarlijks terugkerend hoogtepunt op de agenda. Niet zo gek, want het is er gewoon super gezellig en je waant je voor even op het carnaval van Rio.

Tropical Sea Festival vormt van oudsher de afsluiting van het zomervakantieseizoen in De Koog. Twee dagen lang, altijd in het laatste weekend van augustus, wordt Texels enige badplaats omgebouwd tot een tropisch vakantieoord. Het begint al vroeg in de middag met allerlei activiteiten op straat. Straatartiesten in de Dorpsstraat vermaken de bezoekers en schaars geklede Zuid-Amerikaanse danseressen proberen het publiek te verleiden ook zélf eens de heupjes los te gooien. Overal klinkt opzwepende muziek, van salsa tot reggae, van merengue tot R&B en van Caribbean tot funk. Vanzelfsprekend kan er ook lekker gegeten en gedronken worden, er zijn foodtrucks en stalletjes, met gerechten uit de hele wereld. 

’s Avonds zijn er live optredens van artiesten en bands in meer dan tien verschillende cafés. Dat begint rond 22.00 uur en eindigt in de kleine uurtjes.

Tickets kunnen vooraf online worden gekocht via www.tropicalseafestival.nl of vanaf enkele dagen voorafgaand aan het festival bij De Kolonist in De Koog en Den Burg. Ook tijdens het festival zelf worden kaarten verkocht.